Olie verhitten, kipfilet (in smalle reepjes gesneden) in kleine porties op
hoog vuur 4-5 minuten roerbakken; daarna het vlees uit de pan halen.
Sperziebonen schoonmaken en in partjes van circa 2 cm snijden, ze
vervolgens blancheren. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes
snijden(julienne). Lente uien inclusief het bruikbare deel van het loof
fijn snijden. Winterwortel schoonmaken, in lengte doorsnijden en in heel
dunne plakjes snijden.
3-4 eetlepels olie verhitten en de ui ( in dunne halve ringen gesneden),
wortel, sperziebonen en lente uien 3-4 minuten hierin roerbakken;
vervolgens kipfilet en de Chicken Masala (roerbaksaus) toevoegen en 8-10
minuten laten pruttelen.
De laatste 2 minuten de paprika toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Kotomisi Rijst, Faja Lobi Javaanse Sambal,
Faja Lobi Hot Sambal of Faja Lobi Madam Jeanette.
Dit gerecht is ook goed te combineren met opgebakken aardappelen.
Serveer dit gerecht eens met een frisse salade; gebruik hiervoor als basis
een zak gemengde sla van ca 200 gram. Maak de dressing als volgt: meng 2
eetlepels vers citroensap met 4 eetlepels Faja Lobi Gembersiroop en 6
eetlepels olijfolie (de gele, niet de extra verge), vervolgens 1/2
theelepeltje (beslist niet meer) sesamolie toevoegen. Dit geheel goed
mengen tot een lobbig geheel is ontstaan.
Variatietip: Gebruik eens een handvol taugé in plaats van paprika.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |